Hallå där Johanna Pettersson…

...miljöstrateg på samhällsbyggnadsavdelningen, som hörde av sig med ett tips!

 

johanna-pettersson-korr

1. Du tipsade om naturpoddarna – vad är det?

Naturpoddarna är poddradioprogram om fyra av Huddinges naturreservat. I programmen träffar man flera olika intressanta personer som berättar om sina upplevelser och kopplingar till naturreservaten. Man får bland annat höra om: Vem är Flemingsbergsskogens kräsnaste invånare? Hur kan elljusspåret skapa stjärnor i estradpoesi? Varför guppar en flera meter hög blombukett mitt ute på sjön Orlången? Vad hände med drömmen om en sameby? Varför ser vattnet i bäcken ut som öl? Vem är skogens skickligaste musiker? Hur fungerar kärlekslivet vid vattenytan?

2. Hur kan poddarna vara användbara för skola och förskola?

Det är ett kul och intressant sätt att lära sig mera om Huddinge och dess natur. Hoppas poddarna kan vara ett bra verktyg i undervisningen i tex SO och NO-ämnen.

3. Var hittar man poddarna?

Poddarna finns på kommunens hemsida: www.huddinge.se/naturpodd, där finns också lite mer information om varje podd. Man kan också gå direkt till Soundcloud.

Poddarna är 20-30 minuter långa och man kan lyssna via telefon, lärplatta eller dator.

4. Slutligen, vill du rekommendera något?

Besök gärna någon av de naturreservat som det berättas om i poddarna. Då får du upplevelsen även på plats. Jag kan till exempel rekommendera att ta med sig fika och titta på utsikten från fornborgen vid Stensättra i Flemingsbergsskogens naturreservat eller vandra i Paradisets naturreservat och ta ett dopp efteråt!

Kommentera

E-postadress publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*
*
*

Tipsa oss

Kanske vill du också dela med dig av ett tips?