Hallå där Michaela Sti…

...IT-pedagogen som har blivit invald att delta i Apple Distinguished Educators Class of 2015!

Närbild på Michaela Sti

1. Hur kommer det sig att du har fått det här erbjudandet?

– Det var Conny Steinmo som uppmanade mig att söka. I ansökan berättade jag hur jag har arbetat och arbetar med digitala verktyg och Apples produkter, dels i mitt tidigare arbete som klasslärare, dels som IT-pedagog nu. Jag berättade även i en två minuter lång film om mitt digitala arbete gentemot förskola och specialundervisning. Det blev en ganska omfattande ansökan.

2. Vad kommer gruppen att arbeta med?

– I mitt välkomstbrev stod det bland annat: ”As an ADE you´ll be an author, advisor, ambassador and a advocate of what´s possible when you bring new technology to teaching and learning”. Nu i början skapar vi nätverk med andra ADE:are ute i världen på ADE:s digitala mötesplats, där vi också kommer att samverka. I juli kommer vi träffas i Amsterdam – då får jag veta mer om vad det innebär att vara en ADE-pedagog.

3. Hur tror du deltagandet kommer att utveckla dig och din kompetens?

– Jag tror att jag kommer att få otroligt mycket nya inputs och idéer kring hur vi kan arbeta digitalt i förskola och skola – framför allt möjligheter att samverka kring specialundervisning! Jag hoppas också att jag får en ännu mer fördjupad kompetens i hur jag kan stötta och hitta bra lösningar för elever i behov av stöd, med hjälp av digitala verktyg och program.

4. Hur ska du dela med dig av din nya kunskap till din arbetsplats?

– Jag kommer att försöka dela med mig i vår blogg på Pedagog Huddinge så mycket det går. Men, framför allt hoppas jag att det kommer alla pedagoger till del när jag möter dem ute i verksamheterna och kan ge värdefull input i deras undervisning och utvecklingsarbete.

5. Finns det något du vill rekommendera dina kollegor i Huddinge att prova eller göra?

– Jag tror att det är viktigt att dokumentera sitt eget arbete för att förstå vad man håller på med; använd appen iMovie eller Educreations. Vill man prova på något roligt och annorlunda med eleverna, så tycker jag att de ska prova på greenscreen som är användbart i många sammanhang i undervisningen!

Fakta om Apple Distinguished Educators

 

4 kommentarer

Kommentarrubrik

Semira Vikström

Semira Vikström

Grattis Michaela, vad spännande!!!! :)

Svara

Kommentarrubrik

Michaela Sti

Michaela Sti

Tack Semira! Ja, det är spännande och superkul :-)

Svara

Kommentarrubrik

Peter Andersson

Peter Andersson

Grattis

Svara

Kommentarrubrik

Iréne Pistol

Iréne Pistol

Kul! Grattis!

Svara

Kommentera

E-postadress publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*
*
*