Hallå där, Search Box UF…

...som driver den nya bloggen "UF-bloggen" på Pedagog Huddinge!

SearchboxUF

Vilka är ni som driver SearchBox UF?

Vi är fem elever från Sjödalsgymnasiet i Huddinge som läser ekonomiprogrammet och i år har vi som huvudsaklig uppgift att driva ett UF-företag.

Vi har alla olika ansvarsområden inom företaget. Hanna Brandell är VD, Sami Talah är försäljningsansvarig, Sixten Ström är administratör och produkt- och inköpsansvarig, David Hedlund är layout- och marknadsansvarig och Christopher Einberg Eriksson är ekonomiansvarig.

Vad gör SearchBox UF?

Vår tjänst, Place of Catering, är en digital plattform som samlar företag och restauranger som erbjuder catering. Kunden, dvs cateringföretaget, köper ett abonnemang på marknadsföring vilket innebär att de syns på www.placeofcatering.se.

Sajten besöks sedan av privatpersoner som letar efter cateringföretag. Där kan de ange sina kriterier för den catering de letar efter och få fram en översikt av de företag som erbjuder det, exempelvis cateringföretag som erbjuder veganskt eller specialkost.

Vi kom på idén till företaget under uppstartsfasen av arbetet. Vi tänkte på att det är populärt med samlingssajter av olika slag, sajter som sorterar och filtrerar allt från flygbiljetter till lunchrestauranger, och tyckte att ”Vore det inte bra att ha en sådan sida med catering?” Det var så vi kom fram till idén. Vi började genast med att tänka ut vad vi hade för resurser och hur vi skulle utveckla idén, kände vi någon som kunde hjälpa oss att ta fram en webb? Finns det efterfrågan på vår tjänst? Hur ska vi nå ut till företagen och få dem att vilja synas på vår hemsida?

Att få svar på alla frågor har krävt en hel del arbete och stort engagemang från oss alla. Nu har vi tillsammans kommit en bra bit på vägen och vi har en spännande resa framför oss.

Vad kommer vi att få läsa om på UF-bloggen?

På UF-bloggen kommer ni att få läsa om vårt UF-år, vad vi sysslar med om dagarna och hur vi upplever det. Det kommer förhoppningsvis ge er en insikt i hur det faktiskt fungerar att driva ett UF-företag. Vi kommer försöka göra inlägg så frekvent som möjligt och särskilt när vi har spännande event som exempelvis olika mässor. Vi på Search Box UF hoppas att ni vill hänga med på vår resa!


Gå direkt till bloggen!


UF, Ung företagsamhet

”Ung Företagsamhet är en ideell och obunden organisation med syftet att tillsammans med skolan införa entreprenörskap och ett engagerat näringsliv i utbildningssystemet. Ung Företagsamhet ger barn och ungdomar möjlighet att träna och utveckla sin kreativitet, företagsamhet och sitt entreprenörskap.”

Ung Företagsamhet

Kommentera

E-postadress publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*
*
*