Hallå där, Jannike Kohinoor…

...lärare på Glömstaskolan, och ny bloggare med bloggen "Älskade högstadium"!

Vem är du?

Jag är lärare på Glömstaskolan sedan knappt ett år och har innan dess jobbat ungefär tio år i Stockholms stad. Jag är legitimerad högstadielärare i SO och Svenska vilket jag har undervisat i i olika kombinationer sen jag började min lärarkarriär. På Glömstaskolan har jag just nu förmånen, att tillsammans med mina kollegor, bygga upp ett högstadium från början.

Jag brinner för skolutveckling och digitaliseringens möjligheter för skolan och har tidigare bloggat om just detta på bloggen UrFlippat på Pedagog Stockholm.

Jag tycker även att programmering är spännande och sitter i styrelsen för Kodcentrum som är en ideell förening som gratis introducerar programmering och digitalt skapande för barn.

Varför valde du att börja blogga och vad skriver du om?

Jag bloggar främst för att skapa en metanivå i mitt arbete. Jag vet att jag blir en ännu bättre lärare när jag sätter ord på och reflekterar skriftligt över det som sker i mitt dagliga arbete med högstadieungdomarna. Jag har så himla kul på jobbet att jag gärna vill dela med mig av hur det är att bygga ett alldeles nytt högstadium från grunden, dessutom på ett sätt som jag inte har gjort tidigare.

Jag kommer även att försöka lyfta exempel från pedagogiska möten eller moments i verksamheten där jag känner att jag, eller eleven, eller min kollega verkligen gjorde skillnad för någon annan. Där det helt enkelt knöts en undervisningsrelation.

Vad är ditt mål med bloggen?

Mitt mål med bloggen är att skapa en nyfikenhet för ett nytt sätt att utveckla undervisning på högstadiet. Att få fler att våga släppa idén om att sjuan, åttan och nian måste vara ungar i raka rader, i kala klassrum, under relativt korta lektionspass, med en lärare framme vid tavlan som ägnar sig åt förmedlingspedagogik. Det här sättet att jobba på är fortfarande otroligt utmanande även för undertecknad men mycket gamla föreställningar i ryggsäcken, så det här blir inget mästrande med hur det måste se ut utan en utforskande resa av hur undervisning och lärande kan se ut.

Vilka tycker du ska läsa bloggen?

Jag tycker att alla som är det minsta intresserade av skolan ska läsa min blogg. Inte för att de måste hålla med utan för att få ett nytt eller annat perspektiv. Tankespjärn mottages tacksamt!


Här hittar du bloggen!

Älskade högstadium

1 kommentarer

Kommentarrubrik

Dunia

Dunia

Du är bäst

Svara

Kommentera

E-postadress publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*
*
*

Tipsa oss