Hallå där Johanna Pettersson…

...miljöstrateg på kommunstyrelsens förvaltning, som jobbar med Earth Hour.

Du är projektansvarig för Earth Hour i kommunen – vad innebär det?

Jag jobbar tillsammans med Carin Lötvall, eventkoordinator på kommunikationsenheten, med att planera och genomföra årets Earth Hour-kampanj. Det handlar dels om att planera ett evenemang under själva nedsläckningstimmen (25 mars, kl. 20.30-21.30) men även om att försöka engagera alla möjliga olika aktörer att uppmärksamma Earth Hour på olika sätt.

Vad är årets tema för Earth Hour?

Det är samma teman som det varit under några år tidigare: bilen, biffen, bostaden och börsen. Men i år har även butiken lagts till bland teman. På WWF:s webbplats kan man läsa mer om Earth Hour och vad som görs i år. Där kan du också anmäla din förskola eller skola.

Vi vill gärna att ni hör av er och berättar om vad ni jobbar med, så kan vi berätta för flera om det. Kanske gör ni något arbete ni vill berätta för våra politiker om? Hör av er, så hjälper vi till! Förra året besökte elever från Ängsnässkolan kommunens miljöberedningen och berättade via film om hur de tyckte att man kan arbeta mera med klimatfrågorna i Huddinge.

Vilket stöd finns för förskolor och skolor få om de vill arbeta med temat?

Världsnaturfonden har tagit fram flera olika material och tips för förskolor och skolor. Det är lektionstips, aktivitetstips och lärarhandledningar – ett material jag kan rekommendera.  Du hittar det på samma sida som du anmäler din förskola eller skola. Biblioteken i Huddinge har böcker och filmer man kan låna kring klimatfrågan.

Naturskkyddsföreningen har också material för skola i form av läromedlet Energifallet.

Varför är det viktigt att dagen uppmärksammas/att skolor och förskolor arbetar med detta?

Detta är ett sätt att uppmärksamma och lära oss mera om klimatfrågan i förskolor och skolor men även i kommunens övriga verksamheter. Det kan man göra även andra dagar, men just i samband med Earth Hour (dagarna och veckorna runt 25 mars) gör vi det tillsammans med människor över hela världen. Tillsammans gör vi skillnad!

Vad gör du själv under Earth Hour?

Jag är och jobbar på det evenemang som vi har i Sjödalsparken under själva nedsläckningstimmen den 25 mars, kl. 20.30-21.30. Alla är hjärtligt välkomna dit! Det blir Jecko och Jessie (kända från TV) som spexar och gör galna saker kopplat till klimatfrågan för de yngre och sedan blir det en mångkulturell eldsprakande show med Teater Sláva.

Kommentera

E-postadress publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*
*
*

Vill du komma i kontakt med Johanna?