Hallå där, Karin Boberg…

...lärare på Glömstaskolan, som är ny i vårt bloggnätverk!

Vem är du?

Karin Boberg heter jag och är legitimerad lärare i de samhällsorienterande ämnena. Jag jobbar på den relativt nystartade Glömstaskolan och är med och bygger upp vårt högstadium. Har under mina lärarår i huvudsak arbetat på högstadiet och det är där jag känner mig mest hemma. Jag har erfarenhet av att jobba både som lärare och skolledare. Men tycker att det är i undervisningen jag trivs absolut bäst. Jag tycker om att använda aktuella händelser i samhället och lyfta i dem i klassrummet för att göra undervisningen viktig på riktigt.

Varför valde du att börja blogga?

Att jobba på en skola som startar eller precis startat upp är att få förmånen att jobba på en oerhört kreativ arbetsplats. Har tidigare även varit med och startat en friskola. Diskussionerna som kommer vid nystart är oerhört givande och inspirerande. Det som intresserar mig mycket i samtal med kollegor och när jag möter elever är grundstenarna som gör att undervisningen och yrkesrollen verkligen fungerar både i klassrummet och i arbetet som leder till undervisningen. Jag vill blogga som en del av att dels dela med mig av mina erfarenheter som får undervisningen att fungera för mig men även för att själv reflektera och se över mitt egna arbete.

Vad skriver du om på bloggen?

Jag skriver om lärarverktyget. De delar som gör att undervisningen fungerar och som underlättar yrkesrollen både i klassrummet, relationsbyggandet och planeringsarbetet.

Vad är ditt mål med bloggen?

Att dela med mig av mina erfarenheter och även reflektera över min egen roll och yrkesutövning för att ytterligare utvecklas.

Vilka tycker du ska läsa bloggen?

De som är nya i yrket, de som vill prova något nytt eller helt enkelt inte hittat ett sätt som fungerar fullt ut ännu. Personer som precis som jag tänker mycket på vad är det som gör att viss undervisning bara fungerar.


Här hittar du bloggen!

Karin bygger undervisning

1 kommentarer

Kommentarrubrik

Dunia

Dunia

Bra skriv

Svara

Kommentera

E-postadress publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*
*
*