Hallå där Linda, Lisen och Fabiola…

...som jobbar på avdelningen Grodan på förskolan Lövsångaren och är våra färskaste bloggare!

Vilka är ni?

Vi heter Linda Svärd, Lisen Wahlberg och Fabiola Godoy och arbetar med de yngsta barnen på avdelningen Grodan, Förskolan Lövsångaren. Vi utmanar gärna oss själva och barngruppen kring nya digitala verktyg.

Varför valde ni att börja blogga?

Bloggen har vi valt att starta för att dokumentera vårt projekt kring arbetet med en 3D skrivare. Vi vill visa hur de yngsta barnen förhåller sig till digitala verktyg och hur pedagogers förhållningssätt spelar stor roll.

Vad skriver ni om på bloggen?

Vi kommer att skriva om vår pedagogiska resa när vi tar oss an en 3D-skrivare. Syftet med projektet är att undersöka vad som händer när en 3D-printer flyttar in på avdelningen, vilka tankar har barnen kring den och dess funktioner. Hur kan en 3D-printer ge oss en ny dimension i det arbete som pågår. Det är inte det som produceras ur 3D-printern som är huvudsak utan det är de processer som ligger bakom produktionen.

Vi på Grodan har tagit ställning och valt att den digitala tekniken ska finnas lika naturligt i verksamheten som annat material och arbetat för att detta ska ske. Barnen undersöker och utforskar allt från hur kopiatorn fungerar till att programmera robotar. Vi utgår från att barnen ska vara producenter och inte konsumenter, de har även arbetat med att skapa film och böcker utifrån egna ritningar samt QR-koder.

Barnen är vana vid att reflektera och experimentera med hjälp av olika digitala läroverktyg. Vi känner att vi vill ge dem ytterligare en utmaning i att arbeta projektinriktat med en 3D printer som verktyg. Att ge barnen möjlighet att utveckla sin förmåga och ett ansvarsfullt förhållningssätt till digital teknik.

Vad är ert mål med bloggen?

Med bloggen vill vi inspirera andra pedagoger till att ta steget in i den digitala världen och tillföra ny digital teknik i verksamheten. Vi vill berätta om hur vi tillsammans med de yngsta barnen undersöker och utforskar utan att besitta förkunskaper i ämnet 3D-printer. Vi vill lyfta de yngsta barnens tankar, funderingar och kunnande kring den digitala tekniken.

Vilka tycker ni ska läsa bloggen?

Vår förhoppning är att bloggen intresserar en variation av läsare, kollegor som är intresserade av hur man kan arbeta med digitala verktyg i förskolan men också människor som intresserar sig för eller har funderingar kring hur arbetet med digitala verktyg kan se ut i verksamheten.


Här hittar du bloggen!

Gå till bloggen, En resa mot framtiden

Kommentera

E-postadress publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*
*
*