Hallå där Michael Lindquist…

...som är projektledare för inspirationsdagen Huddinge Visar den 27 oktober!

Porträttbild på Michael Lindquist

1. Hur ligger ni till inför höstens stora event?

– Vi är jätteglada över att vi precis har fått klart alla bokningar av externa föreläsare inom våra områden matematik, IT, språkutveckling, entreprenörskap och pedagogisk plattform! Exempel på föreläsare är Barbro Westlund (språkutveckling), Henrik Hansson (matematikutveckling), Micke Gunnarsson (entreprenörskap/inspiration), Annika R. Malmberg Hamilton (teamutveckling) och Martin Fernström (IT i undervisningen).

Dessutom kommer jag precis från ett möte där vi har inlett ett samarbete med särskolan som i år kommer att ha ett eget program på Huddinge visar, vilket känns jättekul.

2. Vad kommer hända i projektet nu fram till den 27 oktober?

– Just nu hoppas vi på att många av alla våra fantastiska pedagoger från förskola till vux anmäler sitt intresse för att dela med sig av något under Huddinge Visar! Före sommarlovet hoppas vi ha fått in minst 100 Huddingepedagoger som vill visa, diskutera och problematisera kring sina erfarenheter, lektionsupplägg och projekt.

Sen har vi bokat upp varenda ledig lokal i centrala Huddinge under den dagen. Det handlar om 2000 pedagoger, skolledare och tjänstemän som ska besöka Huddinge Visar i år. Det är ett stort logistiskt arbete vi har framför oss – hur alla ska ta sig fram och tillbaka mellan föreläsningarna.

3. Vad är nytt för i år? Vilka erfarenheter tog du med dig från förra året?

– Nytt för i år är framför allt att det ska vara en heldag för alla pedagoger, skolledare och tjänstemän, förra året var det bara en halvdag. Sen har vi idéer om att skapa ett upplevelserum där man som besökare kan prova på olika saker. Det kan vara till exempel green screen, makerspace, programmering med hjälp av lego och mycket mer.

Den största erfarenheten från förra året är att det finns ett så stort sug att lyssna på sina kollegor! Det var de platserna som tog slut först. Sen var det flera som önskade sig lite luft i schemat för att kunna prata med varandra och ventilera vad man lyssnat på. I år kommer det att vara möjligt att boka sitt schema lite luftigare.

En rolig effekt från förra Huddinge Visar var att flera skolor har anordnat liknande dagar där de internt delar med sig av erfarenheter, det vill vi gärna se mer av!

4. Hur delar ni med er av er kunskap på din arbetsplats?

– Framför allt på Pedagog Huddinge! Precis som förra året kommer vi att informera och rapportera från Huddinge Visar där.

5. Har du något du vill rekommendera dina kollegor i Huddinge att prova eller göra?

– Våga misslyckas och se det som en möjlighet att lära dig!

Läs mer

Michael Lindquists blogg
Mer information om Huddinge Visar

Kommentera

E-postadress publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*
*
*