Intern mässa skapar gemensam skolutveckling

Alla pedagoger sitter på olika typer av kunskap med ett gäng framgångsrika metoder, färdigheter och projekt i bagaget. Hur kan dessa kunskaper spridas och tas tillvara? På Hörningsnässkolan och Ängsnässkolan anordnar de årligen en mässa för att skapa en gemensam utveckling och spridning av verksamhetens samlade kunskap.

Detta var andra året i rad som HÄTT-mässan anordnades, men redan kan de på skolorna se effekter av mässan. Deltagarna kände igen konceptet det här året och fler anmälde sig för att tala. Och vissa saker som togs upp förra året har man arbetat vidare med och fortsatt att diskutera.

Former för HÄTT-mässan

  • Varje talare har 3 eller 5 minuter på sig att framföra det den vill ha sagt.
  • Det kan vara ett litet och begränsat ämne (t ex en jättebra bedömningsmatris) eller ett större projekt eller kurs som man vill vidareförmedla (t ex en utbildning i giraffspråket).
  • Alla talare anmäler sig i förväg.
  • Obligatorisk närvaro för lärare och fritidspersonal, annan personal på skolan är inbjudna och välkomna att delta.
  • Talarordningen slumpas fram under kvällen.
  • Mellan talen äter man och har möjlighet att prata om vad man just har hört.

Filmen om HÄTT-mässan

Pedagog Huddinge besökte mässan och ställde några frågor till besökarna. De vi pratar med i filmen är biträdande rektor Annika Svalstedt, läraren Ulrica Adolphson, vaktmästaren Gunnar Callmar och fritidspedagogen Victoria Nilsson.

Kontakta gärna Annika Svalstedt om du är intresserad av att veta mer om mässan och skolornas övriga arbete med kollegialt lärande!

1 kommentarer

Kommentarrubrik

Semira Vikström

Semira Vikström

KUL!!!!!

Svara

Kommentera

E-postadress publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*
*
*

Vill du veta mer om HÄTT-mässan?

Kontakta Annika Svalstedt!

Tipsa oss

Hur jobbar din förskola/skola med kollegialt lärande?