Det här är Pedagog Huddinge

Pedagog Huddinge är webbplatsen för dig som är pedagog i Huddinge kommun. På den här webbplatsen kommer vi att samla information om utvecklingsprojekt och forskning som sker i kommunen och ute i världen, men också berättelser om konkreta metoder, synsätt, arbetssätt och projekt som kommunens pedagoger med god framgång driver. Detta för att på sikt jobba för en dela-kultur och en vi-känsla som uppmuntrar till att dela med sig och inspireras av andra och varandra. Förhoppning är även att webbplatsen ska locka till möten mellan olika verksamheter, ämnen och områden. Men precis var den landar, det får vi se.

Den version av Pedagog Huddinge som nu släpps är att betrakta som en start, den är inte fulländad. Den behöver användas för att utvecklas! Redan nu finns ett antal artiklar och bloggar att läsa och inspireras av och nu hoppas vi på att många fler pedagoger vill dela med sig av sitt arbete och sin kreativitet. Hör gärna av er med tips, synpunkter och förslag till pedagoghuddinge@huddinge.se.

Delar av Pedagog Huddinge

Startsidan

Från startsidan kommer du åt allt innehåll på Pedagog Huddinge. Startsidan är huvudsakligen uppbyggd i tre delar – artiklar, bloggar och evenemang.

Artiklar

Artiklar

Under Artiklar på startsidan hittar du det senaste som skrivits på webbplatsen i artikelform. Artiklarna innehåller alltid minst en bild, någon typ av bakgrund och en hänvisning vidare för dig som är intresserad och vill ta reda på mer.

 

Bloggar

BloggarUnder Bloggar på startsidan hittar du de senaste blogginläggen. Vid starten kommer vi att ha tre olika bloggare på Pedagog Huddinge, men inom ett par månader kommer de att ha fördubblats, så håll utkik!

 

 

Evenemang

KalenderUnder Evenemang på startsidan hittar du evenemang som på olika sätt rör dig som pedagog. Det kan vara nätverksträffar, workshops, föreläsningar, ansökningsdagar för EU-projekt mm. Evenemangen kan vara arrangerade av en skola eller avdelning i Huddinge kommun, men också av andra aktörer som vänder sig till pedagoger.

För att lägga in ett evenemang, skicka ett mejl med alla uppgifter till pedagoghuddinge@huddinge.se.

 Menyn

hela_menyn

Menyn består idag av sex ingångar. Dessa ingångar kommer vi att kunna förändra framöver, om vi märker att det behövs.

Ämnen

Under Ämnen kommer du att hitta artiklar, sorterade efter ämnen. Vid starten nu kommer det att vara de tre prioriterade fokusområdena (matematik, språkutveckling och IT i undervisningen) men tanken framöver är att ingången Ämnen ska innehålla de skolämnen som finns i grundskolan och gymnasiet. Detta kommer att bli tydligare när antalet artiklar växer, så småningom.

Lärresurser

Under Lärresurser lägger vi material på ett mer ämnesövergripande plan – såsom information om Edwise, kollegahandledning och IT-relaterad information.

Projekt och utveckling

Under Projekt och utveckling hittar du utvecklingsprojekt, forskning, utbildningar och nätverk som pågår i kommunen. Det är också här du hittar all samlad information om evenemanget Huddinge Visar den 27 oktober.

Förskola

Förskola har i denna första version fått en egen ingång. Detta för att förskolan inte jobbar med ämnen på samma sätt som grundskolan och gymnasiet och vux, och därför riskerade att bli väldigt utspritt och gömt i ämnen och andra ingångar. Här hittar du alltså artiklar och projekt som rör endast förskola.

Boka kultur

På den här sidan lägger kultur och fritidsförvaltningen upp kulturevenemang och föreställningar som du som pedagog kan boka för din klass eller barngrupp.

Bloggar

Här hittar du en lista på alla bloggar som ligger på Pedagog Huddinge.

Artikelsidor

Pedagog Huddinge är byggd för att läsas. Det ska inte finnas något som distraherar när du läser en text. Därför finns alla ”puffar” och relaterad information under texten. Där hittar du även kontaktuppgifter till en av dem som finns med i artikeln om du vill veta mer.

under_artikel

 

Kontakt, genvägar och sök

Sök

Kontakt, genvägar och sök ligger som knappar högst upp under menyn. Knapparna följer med på alla undersidor.

 

2 kommentarer

Kommentarrubrik

Bengt Hillson

Bengt Hillson

Varför publiceras ej Utsäljeskolan video om skolregler? Säljes sång 2014/youtube

Svara

Kommentarrubrik

Anna Viklund

Anna Viklund

Hej Bengt! Det beror på att vi ännu inte hittat någon bra plats att publicera er film på. Snart ska vi dock dra igång en blogg där er film kommer att passa perfekt! Så ha tålamod! /Anna

Svara

Kommentera

E-postadress publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*
*
*

Vill du delta i utvecklingen av Pedagog Huddinge? Kontakta redaktör Anna Viklund!