Sneak peak på Huddinge Visar #1

Nu är det bara drygt en månad kvar till Huddinge Visar. Under några veckor kommer vi att presentera ett antal pedagoger som kommer att föreläsa eller hålla workshops på Huddinge Visar och låta dem berätta om sin aktivitet. Först ut är Mattias Eriksson från Östra gymnasiet.

Mattias Eriksson

Hej Mattias! Du kallar ditt seminarium för ”En IKT-entusiasts skepticism – till vad ska vi egentligen använda IKT i undervisningen?” – vad handlar det om?

Jag har valt att kalla mitt seminarium så eftersom jag älskar att hålla på med IKT i undervisningen, men det finns så mycket brister och problem som gör att det ofta känns jobbigare att starta än vad vinsten tycks bli. Men när man använder det rätt så ser jag stora vinster med det. Det svåra är att veta när det fungerar och inte. Utifrån det vill jag att vi tillsammans för en diskussion.

Varför tycker du att besökarna ska boka in sig på just ditt pass?

Om man precis som jag ser att det finns saker som IKT passar alldeles utmärkt för, men att det samtidigt finns andra saker där andra verktyg, läs papper och penna, passar bättre, är det mitt seminarium man ska gå på. Tillsammans kommer vi att diskutera och tänka kring detta och förhoppningsvis komma ut med ett dokument där vi har en lista med bra tips på när IKT borde användas och när det inte är så bra. Vi ska fokusera på det positiva och möjliga! Från alla perspektiv.

Vill du veta mer eller utbyta erfarenheter?

Kontakta Mattias!