Huddinge Visar – en succé!

Besökare på Huddinge Visar samtalar

Den 27 oktober var det äntligen dags för Huddinge Visar, förvaltningens första stora gemensamma inspirationsdag för alla pedagoger i hela kommunen. Det låg nervositet, förväntningar och anspänningar i luften.

Dagen ut i siffror:

• 4500 koppar kaffe
• 3200 kg frukt
• 1500 wraps
• 1300 besökare
• 80 st värdar
• 13 externa föreläsare
• 50 interna föreläsare
• 64 programpunkter
• 53 timmars innehåll
= SUCCÉ!

Så roligt att ni alla kom och inspirerades, utmanades, samtalade och nätverkade! Läs gärna vad Pedagog Huddinges bloggare tyckte om dagen – dem hittar du här. Flera av besökarna twittrade också under hashtaggen #huddingevisar. En av dem var föreläsaren Lena Gällhagen, som lärde besökarna mer om iPads.

Lena_Gallhagen_twitter

Petra Käck från kommunikationsenheten agerade flygande reporter under dagen. Här kan du läsa hennes krönika – ”Betraktelser från  Huddinge Visar”.

Varför Huddinge Visar?

Huddinge Visar är en ny arena för kollegialt lärande och inspiration inom våra tre prioriterade områden: matematik, språkutveckling och IT i undervisningen.

– I Huddinge ska det vara naturligt att dela med sig av det man kan och att vara nyfiken på andras pedagogiska arbete. Huddinge Visar blev en otroligt lyckad dag och nu känns det att vi är på gång, säger Conny Steinmo, utvecklingschef.

Vad händer nu?

Här på Pedagog Huddinge fortsätter inspirationsarbetet fram till nästa höst då Huddinge Visar 2015 arrangeras.

Tre föreläsningar filmades, en från varje spår, de kommer att finnas här på Pedagog Huddinge så snart de är klippta och klara. Vi kommer också att skicka ut en enkät som vi gärna vill att ni besvarar, så att vi kan utveckla Huddinge Visar till nästa år. Är du redan nu intresserad av att delta som föreläsare då, mejla Michael Lindquist på michael.lindquist@huddinge.se

Vi kommer även att uppmana föreläsare att skicka in sina presentationer så att vi kan publicera dem här.

Glöm nu inte att följa upp dina nya kontakter, skriv ned dina tankar och idéer som du fick under dagen! Dela med dig till andra, skapa nya nätverk och samarbetsformer och våga prova nya vägar!

Kommentera

E-postadress publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*
*
*

Tipsa oss