Boka kultur – hitta och boka kulturevenemang

OBS!

Från och med höstterminen 2020 kommer du som pedagog hitta Boka kultur på Huddinge kommuns intranät. Där kan du läsa mer om och boka evenemang och aktiviteter. Du kan redan nu gå in och kika på höstens kulturutbud!

Klicka här för att komma till den nya sidan för Boka kultur

——————————————————————————

Förändringar med anledning av covid-19

Med anledning av coronapandemin våren 2020 har Huddinge kommun tvingats ställa in merparten av vårens utbud inom Kulturgarantin och Skapande skola. Därför syns inte längre några bokningsbara upplevelser nedan.

Kulturgarantin

Kulturgarantin innebär att elever kostnadsfritt kan ta del av en kulturupplevelse eller -workshop vid minst ett tillfälle per läsår. På vårterminen erbjuds mellan- och högstadiet kulturgaranti och under höstterminen är det dags för lågstadiet samt 5-åringarna i förskolan. Kulturaktiviteterna läggs upp på denna sajt och en uppmaning att boka in sina elever skickas ut till kulturombud och studierektorer via mejl. Längre ner på sidan hittar du alla kulturupplevelser som Huddinge kommun erbjuder inom Kulturgarantin.

Skapande skola

För läsåret 2019-2020 har Barn- och utbildningsförvaltningen gett i uppdrag åt Kultur- och fritidsförvaltningen att genomföra Skapande skola-insatser i tre områden: Flemingsberg, Skogås och Vårby –  i samverkan med aktuella grundskolor. Det här innebär att elever i årskurserna 4-6, som tidigare har omfattas av Skapande skola, i stället får ta del av Kulturgarantin. För frågor – mejla till kultur@huddinge.se.

Rapporter från skolorna

För exempel på vad Huddinges elever har fått uppleva tack vare Skapande skola – klicka här.

Övrigt kulturutbud

Konstverkstan på Fullersta Gård, Huddinge Kulturskola och Litografiska museet erbjuder också ett kostnadsfritt kulturutbud för unga i Huddinge:
Konstverkstan på Fullersta Gård: www.fullerstagard.se/konstverkstan
Kulturskolan i Huddinge: www.huddinge.se/kulturskolan
Skolbesök på Litografiska museet: www.litografiskamuseet.se/skolbesok

 

Loading