Kirsi Pihl: ”Priset ska jag återerövra varje dag”

I Glömsta och Vista förskoleområde är arbetsglädje något som hörs. Humor och skratt är viktiga ingredienser i förskolechefen Kirsi Pihls ledarskap. Hon tror också på stora enheter där idéerna flödar. Och vikten av att ”fråga en kompis”.

Tre förskolor med ett tjugotal avdelningar ingår i Glömstas och Vistas område. Kirsi trivs med att leda en stor verksamhet där de olika arbetsplatserna tydligt sitter ihop som en enhet. För att dra nytta av stordriften och stärka gemenskapen skapas fokus- och nätverksgrupper över förskolegränserna.
– I en stor enhet har vi tillsammans så många tankar och idéer som kan flöda. Vi kan ha glädje av varandras kunskaper och erfarenheter. Det är ju så vi lär barnen att de ska göra, ”fråga gärna en kompis”. Då ska vi också ha det förhållningssättet, säger Kirsi.

Att jobba över förskolegränserna motverkar också hemmablindheten och ger en tyngd till verksamheten, menar hon.
– När hela organisationen vill något ger det pondus, styrka och kraft. Jag tycker också att det blir mer fokus på det positiva. Negativa saker får inte fäste på samma sätt när vi tillsammans fokuserar på hur vi ska göra verksamheten bättre.

Kirsi Pihl med tre av sina medaretare

Förskolechef Kirsi Pihl med tre medarbetare. Vinnare av priset Årets ledare 2012 i kategori förskola. Foto. Ingemar Lindewall.

 

Motivering i handväskan

Kirsi ser sin ledarstil som en blandning av hjärta och hjärna. Man måste tänka logiskt, utgå från budget och styrdokument, men också ha en bra människosyn. Det är viktigt att tro på medarbetarna och se det goda alla har. Det är också viktigt att förstå det som inte fungerar och kunna skilja på sak och person, menar Kirsi. Ett annat uppskattat drag är hennes positiva inställning och tydliga arbetsglädje, där det alltid är nära till skratt.
– Humor är jätteviktigt för mig och arbetsglädje får gärna höras. Mitt jobb är komplext och svårt men också fantastiskt roligt och det vill jag förmedla. Inte minst är det viktigt för barnen som påverkas mycket av hur vi vuxna har det.

Utmärkelsen ”Årets ledare” gav en extra kick på jobbet och på sätt och vis blev den till ett eget litet styrdokument.
– Jag har knappt förstått det ännu och jag går faktiskt runt med motiveringen i handväskan. Det blir en påminnelse om att jag varje dag ska återerövra det som ligger till grund för nomineringen, säger Kirsi.

Tre tips från Kirsi

  1. Lyssna på medarbetarna och var tydlig i din kommunikation, det är avgörande för att man ska få med sig alla.
  2. Våga ta tag i svåra frågor, det är ditt jobb som chef.
  3. Ha tillit och förmedla till medarbetarna att du litar på dem.

Juryns motivering:

”Hon leder verksamheten med en lyckad kombination av hjärta och hjärna! En engagerad och visionär ledare som med sin pedagogiska kunskap och erfarenhet leder medarbetarna med ett tydligt fokus på barns utveckling och lärande.

Genom att lyssna, ge råd och uppmuntra nya idéer bidrar hon till utveckling av den pedagogiska verksamheten på förskolan. Med sitt ledarskap skapar hon ringar på vattnet för fortsatt stimulerande pedagogisk utveckling hos såväl barn som medarbetare. På ett välkomnande sätt tar hon in synpunkter innan besluten fattas. En modig ledare som vågar stå upp för barnens rätt i alla sammanhang.”

Tipsa oss