Kristina Hammar på Kvarnbergsskolan

Specialpedagogen Kristina Hammar på Kvarnbergsskolan vann ett av priserna i kategorin grundskola. Priset delades ut av nämndordförande Malin Danielsson och förra årets vinnare Helena Pettersson och Madeleine Eklöf från Annerstaskolan.

– Det känns jättehärligt! Jag hade aldrig väntat mig detta, sa Kristina Hammar, som näst intill hoppade upp på scenen av lycka.

Lärare i vit rock ovh elev med skyddsglasögon

Specialpedagogen Kristina Hammar vann Årets pedagog i kategorin grundskola 2010.

 

Tror på den positiva kraften

Kristina Hammar har under sina år som pedagog främst jobbat med elever med speciella behov. Kristina förklarar att hon, precis som kvällens konferencier Thomas Ravelli, tror på den positiva kraften i varje människa.

– Jag är ganska bra på att se vad varje människa och elev är bra på, och då fokuserar jag på att plocka fram den sidan. Det handlar om att stärka den positiva självkänslan hos varje elev.

Juryns motivering

”Genom sin långa erfarenhet, uthållighet, väl genomtänkta och beprövade pedagogiska metodik har Kristina skapat ett vinnar-vinnar undervisningskoncept för elever med särskilda behov. Genom ett konsekvent samarbete med eleverna och deras vårdnadshavare har hon lyckats stärka elevernas självkänsla, självförtroende och sociala utveckling vilket rustar för livet.”

Tipsa oss