Michael Lindquist: ”Skola och näringsliv kan göra underverk tillsammans”

Läraren Michael Lindquist är en av de mest omskrivna personerna i Huddinge. Han är en pedagog som uppmärksammats både nationellt och internationellt och 2010 blev han den förste att få Arena Huddinges pris för Entreprenörskap och Handlingskraft.

– Oerhört smickrande att uppmärksammas av näringslivet på det här sättet, säger Michael Lindquist. Tillsammans kan vi hjälpa unga människor att nå resultat. Skolan och näringslivet kan göra ännu mer tillsammans.

Michael Lindquist tillsammans med lärare och elever på Huddingegymnasiet. Foto: Ingemar Lindewall

Michael Lindquist tillsammans med lärare och elever på Huddingegymnasiet. Foto: Ingemar Lindewall

 

Johan Widström, fastighetschef för Fortin AB berättar att pristagaren var ganska given.
– Jag har själv inte träffat Michael så många gånger. Men jag har mött många elever som i sitt sätt att vara berättat historien om Michaels arbete, säger Johan Widström. En lärare som inspirerar både elever, andra lärare och oss ute i näringslivet.

Juryns motivering:

”Arena Huddinges pris för entreprenörskap och handlingskraft tilldelas 2010 en person som i många år bidragit till att ge ungdomar mod att tro på sig själva och prova idéer. En färgstark lärare vars entusiasm och djupa kunskap också inspirerar företagare och beslutsfattare i Huddinge, Sverige och andra länder.

En man som är en katalysator för kunskap, mod och handlingskraft. Som gör entreprenörskapet tillgängligt för fler och bidrar till mycket positiv uppmärksamhet för skolan, näringslivet och Huddinge.”

Tipsa oss