Mona Lifwergren: ”Alla ska jobba mot samma mål”

Struktur och effektivitet har Mona Lifwergren med sig från tiden som matte- och datalärare. I klassrummet lärde hon sig också vikten av att se alla, återkoppla och vara tydlig och rättvis. Färdigheter som gör henne till en uppskattad biträdande rektor på Östra gymnasiet.

– Att leda handlar om att tycka om medarbetarna, att se deras fördelar och hur de bäst passar in i verksamheten. Det är också viktigt att skapa gemenskap så att alla känner att vi jobbar mot samma mål. Städ, vaktmästare, kök och pedagoger är alla viktiga för att vi ska få en bra skola, säger Mona.

Porträttbild av Mona Lifwergren

Mona Lifwergren jobbar på Östra gymnasiet och fick pris som Årets chef 2012 i kategori gymnasiet. Foto:Ingemar Lindewall

 

Städarnas insats har även imponerat på miljökontoret som visar foton på Östra gymnasiet på utbildningsdagar. När alla känner sig delaktiga blir allt bättre, menar Mona. Hon talar om en nybyggaranda som uppstod då skolan höll till i baracker i väntan på att den nya byggnaden skulle stå klar 2005. En anda hon kämpar för att behålla, även om det är knepigare ju större skolan blir.
– Det ger mycket energi när alla samarbetar och förstår helheten. Vi har en platt organisation där många delar på ansvarsområden och där vi hjälper varandra. Det gör oss också mindre sårbara. Är någon borta faller inte allt.

Tydlig och lösningsfixerad

Själv hoppar hon in och tar en mattelektion då och då. Både för att det är roligt med elevkontakten och för att det är nyttigt att praktiskt vara ute i verksamheten. För att vara trovärdig som ledare bör man ha bra koll på skolan. Det är också viktigt att känna till lagstiftning och styrdokument, se till att de verkligen följs och göra dem begripliga, säger Mona.
– En bra ledare är tydlig med vilka beslut man fattar och varför. Det är också viktigt att ta tillvara på kloka synpunkter som finns ute i verksamheten och anpassa dem efter våra ramar. Våra medarbetare är fulla av förslag och vår rektor sprutar idéer. Min roll är att förvalta dessa och det passar mig. Jag brukar säga att jag inte bara är lösningsorienterad – jag är lösningsfixerad.

Den bilden bekräftar Anna-Lena Weber som är lärare på programmet Språkintroduktion.
– Mona litar på sina medarbetare. Hon får oss att växa med uppgifterna och ser våra förmågor. Det gör att vi känner oss mer tillfredställda och jobbar bättre. Hon är väl värd sitt pris!

Priset fick Mona vid Årets pedagoggala som var den 29 januari 2012 och år 2013 är det femte året som Huddinge genomför pedagoggalan.

Tre tips från Mona:

  1. Ha tydliga mål för att uppnå goda resultat och var tydlig med målen och dina förväntningar.
  2. Var tillgänglig och ta dig tid med var och en. I perioder när någon har större behov får det ta längre tid.
  3. Var trevlig och skapa en god stämning där folk känner sig sedda och omtyckta. Halva grejen med att lära eleverna matte var att skapa en trevlig miljö i klassrummet. Medarbetare som trivs jobbar mycket bättre.

Juryns motivering

”En ledare som alltid finns till hands för både elever och medarbetare. Hon är öppen för att pröva nya idéer och visar stort förtroende för sin personal. Tack vare hennes sätt att återkoppla och visa uppskattning för goda prestationer får hon sina medarbetare att trivas och växa i sin yrkesroll.

På Östra gymnasiet har hon organiserat och utvecklat verksamheten tillsammans med sina medarbetare. Detta märks i det pedagogiska arbetet samt även i den fysiska miljön där städarnas gedigna arbete uppskattas av både lärare och elever. Ett arbete som även uppmärksammats av miljökontoret!”

Tipsa oss